Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Tiltakozás a zeherjei műanyag-feldogozó kivitelezésével kapcsolatbanVytlači
 

Rimaszombat Szőlős, Felsőpokorágy, Alsópokorágy, Bakti, Zeherje község, ahogy Rimaszombat lakói petíciós aláírásgyűjtést kezdeményezett a zeherjei székhelyű DUO GLOBE Kft. tervezett műanyag-feldolgozó üzemének felépítése ellen, amely Zeherje kataszteri övezetében épülne meg.

A lakók elsősorban azért tiltakoznak a tervezett üzem felépítése miatt, ugyanis az közvetlenül hat kerti övezet mellett épülne fel, ahol mintegy 400 kert és víkendház található, s ezért közvetlenül az ott élők egészségét veszélyeztetné. A lakók féltik a közvetlen környezetüket, az ott elterülő mezőket, földeket, de a levegő szennyezése és a zaj is komolyan veszélyeztetné az ott élőket, s egy ilyen üzemnek semmi keresnivalója a közvetlen környezetükben.  

Ezt a projektet ugyanaz a cég 2014-ben már benyújtotta a zeherjei Községi Hivatalba, s most az csak annyiban változott, hogy a projekt részese lett az  EU – INVESTEMENT Kft. és négy technológiai berendezést megváltoztattak benne. A megváltozott projekt ugyanolyan félelmeket kelt az ott lakókban, s a környezetük és az egészségük iránt érzett félelmük továbbra is megalapozott.  

Rimaszombat Városa szintén kifejezte egyet nem értését a projekttel kapcsolatban, s állásfoglalással kereste meg a Szlovák Környezetvédelmi Minisztériumot, amelyben többek között ez olvasható: „a tervezett tevékenység megvalósítása negatív hatással lehet a környékre, s az azon a területen található ingatlanokra, s Rimaszombat, mint az egyik érintett település nem ért egyet a tervezett műanyag-feldolgozó megvalósításával”.  

A petíciót a lakók a Városi Hivatal iktatójában (Svätopluk u. 9., földszint) írhatják alá. 

 


 
 

ma 2018.04.26 van

ma Jaroslava névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal