Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Az idén is bemutatkoztak fiatal zenész tehetségeinkVytlači
 

 

IMG_8392.JPG

A 37. Zenei Tavasz keretén belül harmadik alkalommal rendezte meg a Zenebarátok Köre a Fiatal Rimaszombati Tehetségek fórumát. A rimaszombati Művészeti Alapiskola öt egykori diákja mutatkozott be, Pavel Orosz, Juliana Čarnoká, Pataky Alexandra, Reichel Éva Mária és Botos Béla Bumbi.

IMG_8337.JPG

Évente nagyon sok tehetséges zenész végez a rimaszombati Művészeti Alapiskolában, s közülük sokan folytatják zenei tanulmányaikat felsőbb szinten, így konzervatóriumban vagy egyetemen is. Bár az eredeti műsorterv némileg megváltozott, hiszen ketten Michal Antal (gitár) és Znám Adrianna (ének) betegség miatt visszaléptek, a program így is igen változatos maradt. A sort az idén Zólyomban végző Pavel Orosz nyitotta gitáron, aki vizsgakoncertjéből mutatott be részleteket.

IMG_8340.JPG

A Kassán tanuló Juliana Čarnoká eredetileg hegedűn kezdte tanulmányait, később tért át édesanyja nyomába lépve zongorára. A rimaszombati koncerten Ginastera és Grieg egy-egy művét szólaltatta meg.

IMG_8345.JPG

Pataky Alexandra szintén Kassán tanul, s ha így folytatja, a honi operett- és operaszínpadok sztárja lehet. Milan Varga kíséretében operettslágereket adott elő magyarul és szlovákul, s mint kiderült, nemcsak hangja, hanem kitűnő humora is van.

IMG_8347.JPG

Reichel Éva Mária Pozsonyban tanul fuvolán, s a rimaszombati koncerten Mouquet La flute de pan című művét szólaltatta meg.

IMG_8353.JPG

Az idei koncertet, ahogy annak idején az elsőt is, Botos Béla Bumbi zárta, aki egy Brahms, s egy Vieuxtemps művet adott elő brácsán (az utóbbit Alica Hancková kíséretében). Béla a besztercebányai Művészeti Akadémián Zuzana Bouřová diákja, s mint elmondta, a nyarat Németországban tölti egy mesterkurzuson.

A koncertet – ahogy a Zenei Tavasz összes rendezvényét – a Művészeti Alapiskola igazgató-helyettese, Čarnoky Éva szervezte, aki azt is elárulta portálunknak, hogy májusban még két koncerttel jelentkeznek. A Városnapok keretén belül május 6-án, szombaton 10.30 órától a katolikus templom új orgonáját Václav Uhlíř orgonaművész szólaltatja meg, míg 16-án, kedden 19.00 órától a Városi Művelődési Központban Baráz Ádám és a japáni Alisa Yajima zongoraművészek adnak koncertet.

Gecse Attila felvételei   


 
 

ma 2018.04.26 van

ma Jaroslava névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal