Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Mese, horror, kosztümös film és szlovákiai magyar színészek az OrbisbanVytlači
 

mozi-szept1.jpg

 

Négy filmet kínál a hétvégén az Orbis, köztük lesz Stephen King-horror (magyarul is), szenvedélyekkel teli történelmi film, ahogy családi rajzfilm is. A Filmklub keretén belül a kassai Kristóf György magyar színészekkel forgatott Out című road movie-jét tekinthetik me.

968467_33.jpg

Az

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Ha ők heten idejében megértik, mi is történik velük, akkor talán megállíthatják a gonoszt, akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van. 

21462525_876992082460794_3281909982067845605_n.jpg

A világpremierrel egy időben érkezett meg Rimaszombatba Stephen King horrorjának filmváltozata, amelyet szeptember hetedikén és nyolcadikán (csütörtökön és pénteken) szlovák, míg 11-én, hétfőn magyar változatban nézhetnek meg 19.30 órától. De, akik netán lemaradtak volna róla, azok szeptember 14-én és 15-én (csütörtökön és pénteken) 20.00 órától pótolhatják.

 

oriaslab.jpg

Óriásláb fia

A kiskamasz Adam átlagos srácnak tűnik, bár az utóbbi időben elég fura dolgok történnek vele: a haja hihetetlenül gyorsan nő, a lába pedig olyan hatalmas, hogy a tornacsukájában sem fér el. A kalandvágyó fiú egy nap különös nyomot követve eljut az erdőbe, ahol a legendás csupaszőr, csupaszív Óriáslábbal is találkozik, akiről történetesen az is kiderül, hogy az édesapja. Adam először kétségbe esik, de aztán rájön, neki is szuperképességei vannak, és nemhogy hihetetlenül gyorsan fut, de még az állatok nyelvén is tud beszélni. Ám a családi boldogságot hamar megzavarja az Óriásláb nyomában járó gonosz tudósok felbukkanása. Most Adamon a sor, hogy újdonsült barátaival összefogva megmentse bajba jutott apukáját. 

A belga-francia családi rajzfilm szeptember 9-én és 10-én, vagyis szombaton és vasárnap 17.00 órától várja a legkisebbeket és a szüleiket.

 

Tulipanlaz_B1_16V_kicsi.jpg

Tulipánláz

A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához. 

Justin Chadwick szenvedélyekkel teli történelmi, kosztümös filmjét a rajzfilm után vetítik 19.00 órai kezdettel.

out_plakat (1).jpg

Out

Ágoston, a középkorú mérnök egy leépítés során elveszíti munkáját. Rövid gondolkodás után egy új állás reményében útnak indul a Baltikumba. Családját, feleségét és lányát hátrahagyva, egyedül vág neki élete új kihívásának. Új munkahelyén azonban nem tudnak az érkezéséről, és azzal kell szembesülnie, hogy átverte őt a munkaközvetítő. Ágoston nem adja fel, bármilyen munkát elvállalna az idegen országban, hogy ne valljon ismét kudarcot. Útkeresése során számos szürreális élmény, és valószínűtlen találkozások egész sora éri. Ágoston pedig nem akarja elfogadni, hogy szép lassan külföldön is meghiúsulnak az álmai és a reményei. A kassai Kristóf György első nagyjátékfilmjének bemutatója világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban volt.

A Filmklub 100 Projekt keretében vetítendő szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készült feliratos filmet – amelyben Terhes Sándor és Gáspár Tibor mellett szlovákiai magyar színészek, így Bárdos Judit, Bocsárszky Attila és Bandor Éva játsszák a főbb szerepeket –, 11-én, hétfőn 18.00 órától nézhetik meg.

 

 


 
 

ma 2018.07.18 van

ma Kamila névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal