Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

17 és 49 – ennyien jelentkeztek a megyei választásokraVytlači
 

 

A nevezési határidő lejártáig, vagyis szeptember ötödikéig 17 megyefőnök és 49 megyei képviselő-jelöltet regisztráltak. Bár az utolsó pillanatig titkolózott, de végül bejelentette indulását a jelenlegi megyeelnök, Marian Kotleba is.

Legnagyobb ellenfelének az eddigi felmérések alapján a több párt, így a SMER-SD és a Most-Híd által is megtámogatott független vállalkozó Ján Lunter, valamint Stanislav Mičev (a besztercebányai Szlovák Nemzeti Felkelés Múzeuma igazgatója), Igor Kašper vállalkozó, Martin Klus, a SaS parlamenti képviselője tűnik, az igazi kérdés, hogy betartva előzetes ígéretüket, visszafognak-e lépni a legerősebb jelölt javára. Rajtuk kívül két rimaszombati is ringbe száll,  Šimko József polgármester (jelenleg is megyei képviselő) és Vojtech Kökény roma aktivista is bejelentette az indulását. A további jelöltek: Milan Urbáni, Ivan Saktor,   Martin Juhaniak), Pavel Greksa, Alena Piovarčiová, Miroslav Gálik, Michal Kantor,   Viliam Baňák,  Jozef Sásik és Zdenek Očovan.

Negyvenkilencen indulnak a hat képviselői helyért, a Magyar Közösség Pártja (MKP) négy jelöltet (Auxt Ferenc, Cziprusz Zoltán, Juhász Péter és Rigó László), a Most-Híd viszont hat jelöltet (Agócs Tamás, Bari Aladár, Csízi Csaba, Lang László, Sliva Tamás és Vavrek István) indít, független jelöltként méretteti meg magát Mede Géza vállalkozó, valamint Šimko József  Rimaszombat, Menyhárt Béla, Pálfala illetve Stanislav Krahulec, Jánosi polgármestere. A Roma Koalíció Pártja Vojtech Kökényt és Szajkó Bélát indítja, míg a SMER-SD színeiben indul Nyustya és Tiszolc polgármestere (Michal Bagačka és Peter Mináč), ahogy Ivan Hazucha, LukᚠKvietok és Dušan Hlinka is. A SaS, OźANO, Nova, KDH, OKS közös listáján találjuk Andrea Andrášiová rimaszombati alpolgármestert és a Gemerské zvesti egykori főszerkesztőjét, Marta Kanalovát is.     

 


 
 

ma 2018.09.22 van

ma Móric névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal