Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Szárnyas fejvadász 2049 és Be2Can az OrbisbanVytlači
 

orbis-okt1.jpg

A héten Denis Villeneuve új sci-fi thrillerjére, a Szárnyas fejvadász 2049-re várják a mozirajongókat, míg a művészfilmek hódolóinak ismét a Be2Can projekt filmjeiből válogatnak, s 18-án megnézhetjük A testről és lélekről című Enyedi Ildikó-filmet is, amely az idei Berlinále fődíját seperte be, s amelyet a magyarok Oscar-díjra is jelöltek.  

 

szarnyas-fejvadasz.jpg

Szárnyas fejvadász 2049 és Be2Can az Orbisban

2019-ben a replikánsok után vadászó szárnyas fejvadászok egyike különös felfedezést tett. Harminc évvel később egy másik fejvadász, az LAPD tisztje, K (Ryan Gosling) egy másik titokra lel. Egy olyan rejtélyre, amely ha felszínre kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Az ügy érdekében fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét: Rick Deckardot (Harrison Ford): Csakhogy Deckard 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért...

22141245_890441484449187_5801549552935002070_n.jpg

Az amerikai sci-fit Denis Villeneuve rendezésében október 5. és 9. között (mától hétfőig) láthatják 19.00 órai kezdettel, hétfőn magyarul.

i_4693075.png

Az idén is bekapcsolódott a rimaszombati Orbis mozi a Be2Can projektbe, amelynek keretén belül Berlinben, Velencében és Cannesban díjazott filmeket láthatunk.

knight-of-cups-poster.jpg

Október 9-én, hétfőn 18.00 órától Terrence Malick 2016-ban Velencében  Arany Oroszlánra is jelölt filmjét, Az idő útját láthatják.

utolso.jpg

11-én, szerdán 18.00 órától Jorgosz Lanthimos Egy szent szarvas meggyilkolása című filmjét nézhetik meg, amely az idén Cannes-ban elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díját (a filmben Colin Farrell egy zseniális sebészt formál meg, aki megismerkedik egy sráccal és a barátságuk a végén az egész családjának az életét veszélybe sodorja), mégpedig megosztva Lynne Ramsey-nek a Sosem voltál igazán itt című filmjével, amelyet 16-án, hétfőn nézhetnek meg 18.00 órától.

sosemvoltal.jpg

test.jpg

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád? Ezeket a kérdéseket Enyedi Ildikó A testről és lélekről című mozija feszegeti, amelyik az idén elnyerte a Berlinále fődíját, az Arany Medvét, s amelyet 18-án, szerdán 18.00 órai kezdettel nézhetnek meg a felvidéki Borbély Alexandrával, valamint Morcsányi Gézával, Jordán Tamással, Nagy Ervinnel és Mácsai Pállal a főbb szerepekben. S természetesen magyarul.


 
 

ma 2018.09.24 van

ma źuboš, źubor névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal