Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Zorán jött, játszott és mindenkit elvarázsoltVytlači
 

IMG_4816.JPG

Valamikor a kilencvenes években járt Rimaszombatban, vagyis Rimaszombaton Zorán. Most ismét eljött, alig pár héttel a 75. születésnapja után. Kabátdal, A szerelemnek múlnia kell, Apám hitte – szóval fergeteges volt ismét.

Pár hete az Arénában adott születésnapi koncertet Zorán unplugged címmel. Rimaszombatba ennek némileg módosított, rövidített változatával érkezett. Hét órakor kézbe vette a gitárját, s kilencig le sem tette. Egyveleggel kezdett, de hallhattunk az új lemezéről, ahogy a megkerülhetetlen örökzöldeket is. Talán csak a Ne várd a májust és a Fehér sziklákat hiányoltam. A két óra alatt dalok által megelevenedett egy egész korszak. A belgrádi indulástól a hatvanas évekbeli Metrós korszakon át a máig. Slágerek, amelyek aktualitásukból semmit sem vesztettek. Ugyanúgy szóltak, mint keletkezésük idején, ugyanúgy fájtak, mint akkor, s ugyanúgy énekeltük őket.

IMG_4811.JPG

Nagyon jó volt a rimaszombati közönség, amely a jegyeket már azelőtt elkapkodta, hogy a plakátok kikerülhettek volna. S újfent bizonyította, hogy igenis van igény a nívós kultúrára. Presser, az Omega és Koncz Zsuzsa után Zorán is megdobogtatta a rimaszombati nézők szívét, akik lelkesen énekeltek az előadóval. Említsük meg Zorán zenésztársait, Sipeki Zoltán gitárvirtuózt, Gátos Iván zongoristát, csányi István szaxofonművészt és a három vokalista hölgyet, Óvári Évát, Kabelács Ritát és Péter Barbarát.

IMG_4813.JPG

Nagy köszönet illeti az Elokoncert irodát Török Adriennel és Török Elemérrel, a Városi Művelődési Központot és a remek közönséget.

S hogy mi következ(het)? Talán Bródy János. Nagyon várjuk!   

Gecse Attila felvételei


 
 

ma 2019.08.18 van

ma Elena, Helena névnapja van

Részletes naptár

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal