Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Gál László Rimaszombatban is szeretne újra fellépniVytlači
 

DSCF0121_2.jpg

„Mindig az volt a célom, hogy valamit adjak az embereknek” – nyilatkozta a rimajánosi Gál László énekes egyik interjújában. A napokban jelent meg Retro party címmel második nagylemeze, s nincs hétvégéje fellépés és interjú nélkül.

laci-fellepes.jpg

De ez a meseszerű sztori bizony tele volt buktatókkal, s a gömöri fiatalember végigjárta azt a bizonyos szamárlétrát, amíg idáig eljutott. Pedig zenész családból származik, apja klarinétos, nagyapja dobos volt, s ő a zongora mellett tette le a voksát, de aztán rádöbbent, hogy ahhoz túlságosan is örökmozgó, s mivel hamar kitűnt, remek énekhangja van, emellett tette le a voksát. De sok-sok éven át várta a csodát, ahogy énekli is az első lemeze egyik dalán, amíg eljutott nagy kedvence, Szűcs Judith előszobájáig, s az első budapesti fellépési lehetőségekig. Kőkemény, rögös az út ebben a műfajban, s az elszántság és a szorgalom mellett nagyon sok szerencse is kellett a sikerhez. Rozsnyón, az egészségügyi szakközépiskolában végzett, s a rimaszombati kórházban ápolóként helyezkedett el a kilencvenes években. Ez volt az az időszak, amikor az akkori egészségügyi reformnak nevezett módosítások miatt mindenki menekült az egészségügyből, orvosok és ápolók is, sokan a rimaszombati kórház olvasói közül például Salgótarjánban kötöttek ki, s mivel akkor már egyre jobban izgatta az előadói pálya, úgy döntött, hogy ő is Magyarországon próbál szerencsét.

gallaci-elsolemez.jpglaci-lemez.jpg

„Az életemet és a múltamat becsomagoltam egy bőröndbe, s felültem az első budapesti vonatra” – meséli Laci, aki a Szent István kórházban, az égési osztályon kezdte a budapesti ápolói pályáját, közben énektanárhoz járt, s egy ismerőse elvitte a Fészek Klubba, ahol találkozott Poór Péterrel, ahogy később „szerelmével”, Szűcs Judithtal is. „Nem is volt olyan könnyű felvenni a kapcsolatot, mint elsőre gondoltam. De az segített, hogy Judith sokat járt Gömörben, s miután megismerkedtünk, már sokat segített, sőt az első lemezem borítóját is ő tervezte.” De az első lemezen csak két Szűcs Judith szám van, míg a másodikon már egy sem. Nosztalgikus, romantikus melódiák (Annabella, Boldogság úgy kérlek, Most kéne abbahagyni) szerepelnek a Szerelem útjain című lemezén, amely után sokan már be is skatulyázták, mondván, Szécsi Pál és Gergely Róbert nyomdokaiban lépked, bár Laci hangsúlyozza, ő következetesen a saját útját járja, egyre több a saját dala is, és nagyon szeretné, ha a saját dalairól és stílusáról ismernék meg.

Több helyi televízió is rendszeresen foglalkoztatja már, de azért továbbra is páros lábbal jár a Földön, s az ápolói szakmáját sem adta fel. Nagy vágya, hogy azért szülőföldjén is megismerjék, Rimajánosiban még sosem lépett fel, Rimaszombatban is nagyon régen. Lemeze odahaza a nővérénél (de már a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban is) kapható, elég, ha ráírnak, már küldi is a dedikált CD-t.

 


 
 

ma 2019.01.20 van

ma Dalibor névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal