Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Rimaszombat

Misztikus thrillerek, Neil Armstrong és Cannes-i Arany Pálma-díjas film az OrbisbanVytlači
 

mozi-okt2.jpg

Ugyancsak változatosnak ígérkezik a rimaszombati Orbis előttünk álló hétvégéje, hisz láthatunk életrajzi filmet (Neil Armstrong), két misztikus thrillert (az egyiket magyarul is), orosz rajzfilmet és a Cannes-i Filmfesztivál idei fődíjas alkotását is.

elsoember.jpg

Az első ember

A hat Oscar-díjas sikerfilmjük, a Kalifornia álom után Ryan Gosling és a rendező Damien Chazelle újra összefogtak: filmre viszik a lebilincselő történetet, amelynek középpontjában a NASA missziója áll, hogy embert küldjenek a holdra. A zsigeri, szubjektív krónika Neil Armstrong 1961 és 1969 közti időszakára koncentrál, és James R. Hansen könyve alapján készült. A film feltárja, milyen áldozatokat követelt Armstrongtól és a nemzettől a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

Az amerikai életrajzi filmet október 11-én és 12-én, vagyis csütörtökön és pénteken 17.30 órától nézhetik meg az Orbisban.

 

huzosejszaka.jpg

Húzós éjszaka az El Royale-ban

Hét titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol.

Drew Goddard misztikus thrillerjét 11-én és 12-én, vagyis csütörtökön és pénteken 20.00 órától láthatják cseh feliratokkal, míg 15-én, hétfőn 19.30 órától a magyar változat látható.

 

hercegno.jpg

A hercegnő és a kis sárkány

Marina Nefedova orosz rajzfilmjének hőse Barbara hercegnő, aki a vár titkos szobáit bejárva egy varázskönyvre lel. Alig hogy belelapoz, a csodák országában találja magát, ahol hihetetlen kalandokat él meg, s mesés lényekkel találkozik. Egyikük egy kedves kis sárkány, akivel közös kalandos utazásra vállalkoznak. A cél megtalálni a varázstükröt, amely elvezetheti az édesanyjához, aki őt és édesapját rég elhagyta. Barbara elhatározza, hogy tűzön-vízen átkel, csakhogy megismerje a vár és a családja titokzatos múltját.     

A családi rajzfilmet 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap nézhetik meg 17.00 órától.

 

 

vegzetoraja.jpg

A végzet órája

A 10 éves Lewis Barnavelt (Owen Vacarro), mikor a nagybátyjához, Jonathanhez (Jack Black) költözik, nem is sejti, hogy egy mágiával, varázslókkal, boszorkányokkal teli izgalmas világba csöppen. Új otthona, az ódon kastély megannyi titkot rejt, köztük a ház falában egy folyton ketyegő különös órát. Amikor Lewis halloweenkor véletlenül feltámasztja a holtakat, elkezdődik a versenyfutás az idővel. A bátor fiúnak varázsló bácsikájával és a szomszédban lakó belevaló boszorkánnyal, Florence-szel (Cate Blanchett) karöltve meg kell találnia az órát, hogy a fekete mágiát űző, holtából feltámadt gonosz varázslónő, Selena (Renée Elise Goldsberry) kegyetlen tervét megsemmisítsék, és megmentsék a világot a teljes pusztulástól.

Eli Roth amerikai családi misztikus thrillerét 13-án és 14-én (szombaton és vasárnap) mutatják be 19.00 órától.

 

shop.jpg

Bolti tolvajok

A 2013-ban A fiam családja című drámáért Nagydíjat kapott japán rendező ezúttal is egy családi történet mesélt el. A film főhősei egy üzletek kifosztásából élő álcsalád, amely befogad egy bántalmazott gyereket. A lassú, érzékeny és kegyetlen emberi történetben eleinte nehéz megérteni, hogy a családban ki kinek milyen rokona, csak egyetlen dolog biztos: a pénzimádó nagymama irányítja a családtagokat. Halálával fokozatosan derül ki a néző számára, hogy a felnőttek eredetileg nem egy párt alkotnak, és a gyerekeket is lopták. Az utcáról befogadott kislány jelöli ki a szerepeket, a nő elkezd anyaként viselkedni, a gyerekek pedig testvérként kezelik a lányt.

Kore-eda Hirokazu idei Arany Pálma-díjas filmjét a Be2Can Projekt keretén belül vetíti az Orbis október 15-én, hétfőn 17.30 órától.  

 


 
 

ma 2019.03.21 van

ma Blahoslav névnapja van

webygroup
Slovenská verzia
English version
FőoldalFőoldal